គ្រឿងផ្សំ
- ស៊ុត ៦ គ្រាប់
- ក្រូចឆ្មារ ១០ គ្រាប់
- ទឹកឃ្មុំ ២៨០ ក្រាម
- ស្រាកូញាក់(cognac) ១ កែវ
របៀបធ្វើ
ដាក់ស៊ុតទាំងមូល ៦ គ្រាប់(ដាក់ទាំងសម្បកខាងក្រៅ) ចូលក្នុងកែវមួយ ដាក់ទឹកក្រូចឆ្មារចូល ហើយត្រូវយកបង់រុំមករុំកែវនេះឲ្យបានជិតល្អ ទុកវាក្នុងកន្លែងត្រជាក់ និង ងងឹត ៦ ថ្ងៃ រហូតទាល់តែសម្បកស៊ុតរលាយ។ បន្ទាប់មកត្រូវដាក់ទឹកឃ្មុំចូល (ប្រសិនបើទឹកឃ្មុំវាឡើងក្រាម ដាក់កំដៅកែវនេះបន្តិច ឬ យកកែវនេះទៅដាក់ត្រាំក្នុងទឹកក្តៅបន្តិចវានឹងរលាយមកវិញ)។ ចុងក្រោយត្រូវថែមស្រាកូញាក់ចូលហើយកូរវាឲ្យសព្វ។
របៀបប្រើប្រាស់
ញាំម្តងមួយស្លាបព្រាកាហ្វេ មួយថ្ងៃ ៣ ដង មុនពេលញាំអាហារ៕
ដោយ មុន្នី proleng khmer
No comments:
Post a Comment